Braillelaan 62289 CM Rijswijkinfo@klinieklangevoorhout.nlInstelling Medisch Specialistische Zorg (IMSZ)DisclaimerPrivacyverklaring© Kliniek Lange VoorhouT

De voorbereiding is vrij eenvoudig, al zijn er wel enkele belangrijke aandachtspunten. Om te beginnen:

  • neemt u een joggingbroek (zonder rits of metaal) en T-shirt mee om comfortabel te liggen en huid-op-huid contact te vermijden (alle kleding met metaal moet achterblijven in de kleedkamer). Komt u voor een MRI schouder met contrast dan verzoeken wij u een hemdje (zonder metalen deeltjes, bv. verstelbare bandjes) mee te nemen om de toediening van het contrast makkelijker te maken.
  • u kunt bij de meeste onderzoeken normaal eten en drinken. Gebruikt u medicijnen, dan neemt u die gewoon volgens voorschrift in.

De volgende punten zijn belangrijk om het onderzoek op de juiste manier te laten verlopen. Leest u ze even goed door.

MRI onderzoek vindt plaats via een magnetisch veld. Alles van metaal of van materiaal waarin metaal is verwerkt, mag dan ook niet in de MRI-ruimte komen en dient te worden achtergelaten in de kleedkamer.

  • Het betreft voorwerpen als: sieraden, metalen brillen, muntgeld, sleutels en gebitsprotheses.
  • Ook horloges, bankpasjes, creditcards, telefoons en gehoorapparaten mogen niet in de MR ruimte komen. Zij kunnen beschadigen en onbruikbaar worden.
  • Zelfs metalen knopen en ritsen kunnen het onderzoek beïnvloeden. Daarom raden wij u aan kleding te dragen zonder metalen knopen en/of ritsen.
  • Daarnaast adviseren wij u geen oogmake-up te dragen, omdat sommige soorten metalen deeltjes bevatten. Dit geldt overigens niet voor permanente make-up.

Voor mensen die last hebben van de ooraandoeningen hyperacusis of tinnitus is het van belang goede oordopjes te dragen tijdens het onderzoek.

Gewerkt in de metaalindustrie?

Indien u oogletsel heeft opgelopen door een metaalsplinter in uw oog (doordat u bijvoorbeeld in de metaalindustrie heeft gewerkt of metaal slijpt) is de volgende vraagstelling van toepassing:

bent u behandeld voor een metaalsplinter in uw oog en is deze door de behandelend arts verwijderd of heeft de arts indertijd vastgesteld dat er geen oogletsel was?

Zo ja, dan kunt u het MRI onderzoek ondergaan.
In geval van twijfel wordt door de Kliniek Lange VoorhouT eerst een röntgenfoto aangevraagd van uw oog (X-orbita) voorafgaand aan het MRI onderzoek.

Op tijd

Wij doen er alles aan om uw onderzoek op het afgesproken tijdstip te laten plaatsvinden, maar doordat wij veel aandacht besteden aan de kwaliteit van het onderzoek, kan het zijn dat een onderzoek soms iets langer duurt dan de tijd die er doorgaans voor staat, waardoor de wachttijd in de wachtkamer iets kan uitlopen.

De baliemedewerkers van de Kliniek Lange VoorhouT zullen u hiervan op de hoogte brengen. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Iemand meenemen?

Uiteraard kunt u iemand meenemen om u te begeleiden of om u gezelschap te houden. Het is de bedoeling dat deze persoon in de wachtkamer blijft, terwijl u het onderzoek ondergaat. .

Eigen muziek meenemen?

Als u wilt kunt u zelf een CD met uw favoriete muziek meenemen. U kunt deze aan de laborant geven voordat u de MR ruimte ingaat. Houdt u er wel rekening mee dat door het magnetische veld de hoofdtelefoon niet de kwaliteit heeft die u misschien  verwacht en dat tijdens sommige series het geluid van de MR machine de muziek overstemt. Wij proberen dat wel zoveel mogelijk te beperken, maar kunnen dit niet altijd voorkomen. Wij vragen uw begrip hiervoor.