Braillelaan 62289 CM Rijswijkinfo@klinieklangevoorhout.nlInstelling Medisch Specialistische Zorg (IMSZ)DisclaimerPrivacyverklaring© Kliniek Lange VoorhouT

Soms is het nodig om meer informatie te krijgen over de verschillende structuren in het lichaam, contrastmiddel via een infuus in de arm te geven of contrastmiddel in de gewrichtsholte in te brengen (arthrografie).

Wanneer is een contrastmiddel nodig?

Bij sommige MRI onderzoeken kan contrastmiddel nodig zijn. Dit hangt af van het soort onderzoek. Meestal wordt dit bij het maken van de afspraak kenbaar gemaakt.

Is er bijvoorbeeld een scan van de lage rug nodig en heeft u onlangs een rugoperatie ondergaan? Dan zou littekenweefsel in de rug wel eens kunnen leiden tot een onscherp beeld. Contrastmiddel zorgt er dan voor, dat het te scannen gebied ‘opgelicht’ wordt en de afbeelding voldoende scherpte krijgt.

‘Gadolinium’: een onschadelijk middel

Het contrastmiddel dat wordt gebruikt is een onschadelijk niet jodiumhoudend contrastmiddel, dat via een injectie in uw arm wordt toegediend. Heeft u last van een ernstige allergie, meldt u dit dan van tevoren.