Braillelaan 62289 CM Rijswijkinfo@klinieklangevoorhout.nlInstelling Medisch Specialistische Zorg (IMSZ)DisclaimerPrivacyverklaring© Kliniek Lange VoorhouT

Het MRI apparaat is een soort tunnel, die aan voor- en achterkant open is. Desondanks vinden sommige mensen het liggen in zo’n ‘tunnel’ benauwend. Denkt u dat u moeite hebt met het liggen in de scanner, meldt u ons dat dan van tevoren. Bij sommige onderzoeken, kan de laborant u zo in de scanner leggen dat uw hoofd buiten de tunnel blijft.

Onze laboranten zijn zeer ervaren in het begeleiden van mensen die in meerdere of mindere mate last hebben van claustrofobie en over het algemeen lukt het hen om u voldoende gerust te stellen, zodat het MRI onderzoek uitgevoerd kan worden. Als u erge last heeft van claustrofobie dan raden wij u aan om dat aan uw aanvragende arts aan te geven. Wij kunnen u dan een rustgevend medicijn voorschrijven. U krijgt dan van ons een instructie hoe u deze medicatie van te voren in moet nemen.

Voor bepaalde onderzoeken is het mogelijk indien u claustrofobisch bent om een keer te komen proef liggen, zodat u weet wat u kunt verwachten.