Voor het stellen van de diagnose en verdere behandeling kan het nodig zijn om een MRI scan te laten maken. Met behulp van een MRI scan kan een nauwkeurig beeld gevormd worden van de aard en de plaats van afwijkingen. Zo kan bijvoorbeeld een hernia middels een MRI scan door de behandelend arts geobjectiveerd worden.
Een MRI scan (Magnetic Resonance Imaging) staat bekend als een zeer veilige onderzoekstechniek. Er wordt geen gebruik gemaakt van röntgenstralen, maar van onschadelijke radiogolven en magneetvelden. Door middel van een groot magneetveld worden beelden gecreëerd: met behulp van deze radiogolven kunnen de specialisten structuren in het binnenste van uw lichaam zien.
Een gemiddeld MRI-onderzoek duurt 15 tot 30 minuten. In deze tijd worden meer dan duizend beelden gemaakt. MRI wordt al jarenlang toegepast: miljoenen mensen hebben wereldwijd MRI-onderzoek ondergaan. Er is geen negatieve bijwerking bekend. Wel kunnen de radiogolven bij huid-op-huid contact, bv. als uw hand tegen uw blote been aan ligt, daar waar zij elkaar raken warme plekken of blaren veroorzaken op uw huid.
Wij verzoeken u daarom om kleding zonder metaal (joggingbroek + T-shirt of een pyjama) mee te nemen naar het onderzoek (zie ook onder Voorbereiding).