Braillelaan 62289 CM Rijswijkinfo@klinieklangevoorhout.nlInstelling Medisch Specialistische Zorg (IMSZ)DisclaimerPrivacyverklaring© Kliniek Lange VoorhouT

Het MRI onderzoek verloopt relatief snel en is volkomen pijnloos. Desondanks ervaren sommige mensen bepaalde aspecten van het onderzoek als minder comfortabel. Wij doen er alles aan om het onderzoek zo prettig mogelijk voor u te laten verlopen.

Comfortabel liggen

U ligt ongeveer een half uur stil, meestal op uw rug. Om het liggen comfortabeler te maken krijgt u een steun onder uw knie en ligt u met uw hoofd op een kussen. Voor mensen met bijvoorbeeld rugklachten kan het vervelend zijn zo lang op de rug te moeten liggen. Denkt u dat stilliggen voor u moeilijk is, meldt u ons dat dan van tevoren, wij doen ons best om het voor u zo comfortabel mogelijk te maken door het plaatsen van extra kussens of dekens. Kunt u echt niet op uw rug liggen, dan is het verstandig dit vooraf te overleggen met uw behandelend arts.

Muziek

Het MRI apparaat maakt veel geluid tijdens het onderzoek. Series van hard kloppende, tikkende geluiden worden nogal eens als hinderlijk ervaren. U ontvangt dan ook een gehoor beschermende hoofdtelefoon met een keuze aan muziek. Wilt u uw eigen favoriete CD meenemen, dan kan dat ook.

Het is goed om te weten dat de laborant voortdurend op u let tijdens het onderzoek; u wordt geen moment uit het oog verloren. Mocht het echt nodig zijn, dan kunt u door middel van een nood knop de laborant waarschuwen, met de laborant praten en eventueel het onderzoek laten stoppen.